Workshop Budo op de Werkvloer

Vijf vragen waar adviseurs wakker van liggen

  • Denkt u weleens dat u niet verder komt ondanks al uw inspanningen?
  • Vraagt u zich weleens af waarom uw advies niet wordt overgenomen?
  • Ervaart u regelmatig weerstand van uw omgeving?
  • Heeft u het gevoel dat u teveel “ballen in de lucht moet houden”?
  • Lukt het maar niet om samen te werken met die ene collega?

Dan is de workshop Budo op de Werkvloer iets voor u.

In deze workshop krijgt u inzicht in uzelf vanuit de budo-filosofie. Budo omvat verschillende Oosterse krijgskunsten. Ik train zelf al jaren karate en jiu jitsu (zelfverdediging) en heb veel profijt gehad van verschillende budo-principes in mijn werk en persoonlijke leven. Vanuit mijn eigen ervaringen heb ik deze workshop ontwikkeld.

Onderzoek van Gallup toont aan dat door verbetering van het mentaal vermogen bedrijven 30% productiever kunnen zijn.

Waarom budo

Wat ik bijvoorbeeld vanuit budo-principes heb geleerd, is dat een resultaat belangrijk is, maar de weg er naar toe net zo belangrijk of misschien nog wel belangrijker. Die weg was bijvoorbeeld effectievere samenwerking, of verantwoordelijkheden en eigenaarschap daar leggen waar ze horen, of goed zijn in wat je doet (voor een tien gaan), maar ook choose your battles.
En zo is dat voor iedereen en voor iedere situatie weer anders.

De workshop

Tijdens de workshop Budo op de Werkvloer gaat u aan de slag met een combinatie van budo-principes, verschillende opdrachten en fysieke oefeningen met als doel: bewustwording van hoe u kunt reageren/handelen.

Vragen die hierbij aan bod komen, zijn bijvoorbeeld:

  • Wat is uw doel?
  • Waar loopt u tegenaan?
  • Hoe reageert u?
  • Welke mogelijkheden zijn er?

Kortom, een praktische workshop waarbij u een bredere, en mogelijk een andere kijk, krijgt op uw handelen.

Individueel en bij teambuilding

Deze workshop is geschikt voor individuele/persoonlijke ontwikkeltrajecten, voor teambuilding en bij verandertrajecten. Neem voor de mogelijkheden en prijs contact met mij op via 06 52 509 609.

Workshopleider
Diana Pluut

Ik heb een gedegen budo-achtergrond. Ik ben 4e dan karate en 4e dan jiu jitsu (KBN/WKF/JBN). Tevens ben ik gediplomeerd karateleraar niveau 4, erkend door NOC*NSF en ASK, en nationaal scheidsrechter (A-licentie).

Reacties van deelnemers

De workshop heeft mij meer inzicht gegeven in mijn kracht en hoe ik deze kan toepassen bij mijn verdere persoonlijke ontwikkeling.” – Faby Pater, HR Adviseur Woonstad Rotterdam

De workshop legt verrassende verbanden en inzicht in hoe je kracht en de weg naar je doel met elkaar te maken hebben.” – Olga Draisma, OntwerpKeuken

Een goede metafoor die tot de verbeelding spreekt. Prettig dat je uit ervaring spreekt. Fysieke oefeningen geven goed weer hoe je bent en handelt.”
– Lobke Buenen-van Oosten, Rabobank Amerstreek

Goede mix van theorie, eigen inbreng en oefeningen. Goed voor persoonlijke ontwikkeling. Geweldige workshop.” – Patricia van der Linde

 

Download de flyer