Interne communicatie

Goede interne communicatie is een voorwaarde om individuele en organisatiedoelen te verwezenlijken (zeg maar je werk kunnen doen), om de organisatie te ondersteunen bij het doorvoeren van veranderingen en om de betrokkenheid van medewerkers te vergroten. Betrokken medewerkers zijn bereid een stapje harder te zetten, presteren daardoor beter waardoor de organisatie ook beter presteert.
Interne communicatie is niet alleen een verantwoordelijkheid van de afdeling communicatie. Iedere medewerker, leidinggevende, manager en bestuurder heeft een belangrijke rol in dit proces.

Daar is de advisering van DiCompass dan ook op gericht: kijken naar het hele proces. Met andere woorden door niet alleen middelen te optimaliseren, maar ook te zorgen voor aansluiting op de strategie en verankering van ieders rol en verantwoordelijkheden.

Ik help uw organisatie met

  • Strategie en advies
  • Onderzoek
  • Realisatie
  • Projectmanagement
  • Klankboarden
  • Coaching

Wilt u weten wat DiCompass voor uw organisatie kan doen? Neem dan contact met mij op via 06 52 509 609.

Interne communicatie case

Ontwikkelen intern communicatiebeleidsplan bij Woonstad Rotterdam

Voor Woonstad Rotterdam heb ik een nieuw intern communicatiebeleidsplan ontwikkeld om de interne communicatiestructuur en het proces te verbeteren. Door deze nieuwe interne communicatiestrategie is de organisatie beter in staat draagvlak te creëren en vanuit een gezamenlijk vertrekpunt communicatie in te zetten. Tevens heb ik een intern communicatieplan ontwikkeld voor de totstandkoming van de nieuwe ondernemingsstrategie en gezorgd voor de uitvoering van dit plan.

Meer cases

 

Testimonial

Diana gaat altijd met een glimlach aan de slag, ook in situaties waarbij het niet altijd makkelijk was. Ze is professioneel, doortastend, goed aanvoelend en analytisch. Ze heeft onder meer de interne communicatie rondom de totstandkoming van onze nieuwe ondernemingsstrategie verzorgd, waarbij ze de medewerkers telkens heeft meegenomen in de verschillende stappen in het proces en de uiteindelijke strategie. De interne communicatie in het algemeen is binnen onze organisatie door haar aanpak flink verbeterd.
Maria Molenaar
Bestuursvoorzitter Woonstad Rotterdam

Meer testimonials